Kleding

Ondernemend met eigen shirt bedrukken

Ondernemend met eigen shirt bedrukken

Ik ben grafisch ontwerper, althans, dat hoop ik te worden. Momenteel volg ik nog een studie hiertoe. Ik ben erg aan het onderzoeken hoe ik mijn boodschappen op verschillende manieren kan overbrengen op anderen, en kom daardoor steeds op andere mediums en materialen. Tegenwoordig laat ik mijn ontwerpen veelal op een shirt bedrukken. Een shirt bedrukken is een leuke en tevens handige manier om gelijk aan je omgeving te laten zien wat voor werk je maakt. Vaak vinden mensen het zo tof wat ik op mijn shirt heb laten bedrukken dat ze me vragen bij welke winkel ik het gekocht heb of van welk merk het is. Als ik ze dan vertel dat ik het shirt gewoon zelf heb laten bedrukken, dan zie ik de oprechte verbazing in hun ogen. Er werd op een gegeven moment zo vaak aan me gevraagd of ik er ook heen voor hen wilde maken, dat ik besloot over te gaan tot het openen van een webshop. Mijn ontwerpen worden er verkocht, en mensen kunnen er een shirt bestellen om te laten bedrukken. Zij geven gewoon op welke maat ze willen en wat voor soort shirt en geven dan aan welk ontwerp ze van mij willen, ik regel vervolgens dat het bedrukt wordt. Een shirt bedrukken hoeft niet zo heel duur te zijn, als je tenminste de goede adresjes hebt en dus hou ik er aan het eind van het liedje zelf ook nog wat aan over, ik schat zo’n twintig euro per ontwerp. Aangezien ik ook door vreemden al word gevonden, en ik zo’n drie verzoeken voor shirts per week krijg, kun je wel nagaan dat ik hier een leuk zakcentje aan overhoud. Ik hoef er geen bijbaantje voor te nemen in ieder geval, kan mezelf nu al van mijn eigen kunst onderhouden. Als dat niet ondernemend is, dan weet ik het ook niet meer.

Similar Posts